MOBILITY SCOOTER
ATTO – MOVINGLIFE (FAQ)
1. Welk type batterij wordt er gebruikt?
De batterij van de ATTO werd getest en is gecertificeerd volgens de internationale normen, met inbegrip van ISO en IATA, wat het ontwerp, de integratie, de fabricage en AQ betreft.
3. Moet ik de ATTO in elkaar zetten wanneer deze aankomt?
Neen, de ATTO is volledig geassembleerd en klaar voor gebruik, rechtstreeks uit de doos. U kunt de video bekijken, als u wilt.
6. Wat is er gedekt door de garantie?
Garantie van 3 jaar op alle onderdelen van het onderstel, met inbegrip van: het onderstel van de scootmobiel, het stuurmechanisme, het zitmechanisme, de extensies van de achterwielen, alle lassen.
Garantie van 2 jaar - op alle elektronische onderdelen, met inbegrip van de regelaars en laders van de batterij. Herstellingen aan de regelaar of de lader van de batterij moeten uitgevoerd worden door een erkende concessiehouder van Moving Life. Elke poging om deze artikels te openen of te demonteren, vernietigt de garantie voor dit artikel.
Garantie van 1 jaar op het aandrijfsysteem van de motor, met inbegrip van: de motor, de voorvork, de rem en de batterij. (Het verlaagde rendement van de batterij is niet gedekt als deze het gevolg is van een zwaar gebruik of een nalatigheid).
7. Hoe kan ik vervangonderdelen verkrijgen?
Nadat een erkende technicus van Moving Life (deze van de erkende concessiehouder) bepaald heeft welke onderdelen vervangen moeten worden, zal de fabriek deze opsturen zodat de technicus ze kan vervangen.
De concessiehouder dekt alle kosten, inclusief de onderdelen, het transport en de werkuren tijdens de volledige garantieperiode.
8. Als mijn ATTO hersteld moet worden, kan dat dan thuis gebeuren?
Indien nodig, zou een technicus van een door Moving Life gecertificeerde concessiehouder in België of Luxemburg bij u thuis kunnen komen om de panne te identificeren. Voor de herstelling is het mogelijk dat de scooter terug naar de fabriek moet.
9. Wie moet ik bellen als ik een probleem ondervind?
Als u een product van Moving Life gekocht hebt bij een concessiehouder, moet u contact opnemen met de verkoper. Voor België en Luxemburg: Ivory Voice Network S.P.R.L. 2, Oude Lindesquare - B15 1050 Brussels – België GSM: +32 475 283 111 Kantoor: +32 2 524 39 04 op voorwaarde dat de scooter bij deze concessiehouder gekocht werd.
10. Wordt er een smeermiddel bij de ATTO geleverd?
Ja, het smeermiddel wordt meegeleverd in de doos. U kunt de video bekijken, als u wilt.
11. Moet ik de ATTO regelmatig smeren?
Ja. Om een lange levensduur van te garanderen, moet de ATTO elke 6 maanden gesmeerd worden, volgens de eenvoudige instructies in uw gebruikshandleiding. Dit vereist geen bijzondere vaardigheden, iedereen kan het. Alle smeerpunten zijn gemakkelijk bereikbaar. Bekijk de instructievideo, om te zien hoe het moet.
12. Wat is de verwachte levensduur van de ATTO?
De voorziene levensduur van de ATTO is 10 jaar en zelfs veel langer als de verzorgings- en onderhoudsprocedures aandachtig opgevolgd worden.
13. Welke certificatietests heeft de batterij ondergaan?
Al onze batterijen zijn gecertificeerd voor - Veiligheid: CEI 62133 Vervoer over zee of door de lucht: UN 38.3
14. Voor welke veiligheidstest is de ATTO geslaagd?
ATTO werd ontwikkeld om te beantwoorden aan de volgende internationale veiligheidseisen voor de elektrische medische uitrustingen - Veiligheid: EN12184 Labelling: ISO 7176-15 EMC: ISO 7176-21 Beheer van de risico's: ISO 14971 Reglementaire conformiteit: EEG: Bijlage V van de richtlijn 93/42 / CEE De Europese richtlijn over de medische hulpmiddelen 93/42 / EEG brengt de scootermobiel ATTO onder bij de hulpmiddelen van klasse I.
15. Welk type motor werd gebruikt?
Movinglife heeft een gelijkstroommotor met permanente magneet op gelijkstroom ontwikkeld (BLDC), die volledige gepersonaliseerd werd, zonder borstels, met een combinatie van stevige engineering, met krachtige tandwielen en een robuust remmechanisme. Deze unieke combinatie maakt een zachte aandrijving mogelijk, gedurende vele jaren en voor lange afstanden.
16. Wat is het vermogen van de batterij?
De batterij van ATTO heeft een vermogen van 250 W/h.
17. Welk type batterijtechnologie werd gebruikt?
ATTO gebruikt een krachtige, maar compacte en lichte, waterdichte batterij van 48 volt. Het is een lithium-ion batterij met een UL- en CE-goedgekeurde lader met een auto-uitschakelfunctie voor de veiligheid en de lange levensduur van de batterij.
18. Uit welk materiaal bestaat de ATTO?
ATTO bestaat uit aluminium van luchtvaartkwaliteit, hoogtechnologische kunststof, verstevigd ABS, nylon en niet-pneumatische banden gevuld met PU.
19. Kan ik elleboogsteunen op mijn ATTO zetten?
Ja, u kunt elleboogsteunen bestellen als extra module.
20. Wat is de minimale vrije hoogte boven het wegdek?
De minimale vrije hoogte van ATTO boven het wegdek is 10 cm.
21. Wat is de maximale hellingsgraad?
De maximale helling is 6 graden.
22. Wat is de draaicirkel van de ATTO?
De draaicirkel van de ATTO is 1,35 m.
23. Kan de ATTO achteruitrijden?
Ja! De ATTO is uitgerust met een richtingknop op de aandrijving. Het volstaat om op de knop te drukken, om van rijrichting te veranderen.
24. Wat is de maximumsnelheid van de ATTO?
De maximumsnelheid van de ATTO is 6 km/h in de meeste landen en 9 km/h in bepaalde landen.
25. Hoeveel weegt de ATTO?
Het gewicht van de ATTO, zonder de batterij, is:
26. Wat zijn de afmetingen van de ATTO?
De afmetingen van de ATTO zijn:
MODUS HOOGTER LENGTE BREEDTE
Trolley 72 cm 39 cm 42 cm
Drive 90 cm 120 cm 56 cm
28. Kan ik de ATTO meenemen op het openbaar vervoer?
Absoluut. De ATTO werd ontwikkeld, rekening houdend met het openbaar vervoer, en kan dus meegenomen worden op de trein, de bus, de taxi, de ferry, enz.
29. Is het vermogen van de batterij van de ATTO geschikt voor het vervoer per vliegtuig?
Volgens de normen van de IATA is de lithium-ion batterij van een scooter beperkt tot 350 W/h. Sommige medewerkers van de luchtvaartmaatschappij zijn niet op de hoogte van de norm voor scootmobiels en zullen beweren dat het maximale vermogen 150 W/h is, de limiet van de IATA voor de batterijen van draagbare computers. Dan kunt u de certificatiedocumenten van de batterij voorleggen, die u samen met de ATTO ontvangen hebt, die aangeven dat het toestel een batterij heeft met een capaciteit van 250 W/h.
30. Mag ik de ATTO meenemen op het vliegtuig?
Ja. De meeste luchtvaartmaatschappijen laten u uw ATTO opbergen in de bagagecompartimenten in de cabine. Anders kan hij in het bagageruim, met de gebruikelijke voorzorgen.
31. Hoe lang en hoe frequent moet ik de batterij opladen?
Na een oplaadtijd van 4 tot 5 uur kan gemiddeld tot 16 km ononderbroken gereden worden. Wij raden u aan de batterij op te laden alvorens deze volledig leeg is, om de levensduur ervan te verlengen.
Onze geavanceerde lithium-ion batterij gebruikt haar opslagcapaciteit heel de tijd, dus:
Er is geen sprake van "geheugeneffect" zoals werd vastgesteld bij de oudere batterijtechnologie
De batterij kan uitsluitend gebruikt worden in geval van deellast .
32. Kan ik de stuurconsole en de hoogte van de zetel regelen?
Ja. De console kan ingesteld worden op verschillende hoogtes en hoeken, voor een maximaal comfort, terwijl het mechanisme van de zetel geregeld kan worden op één van drie vaste hoogtes. Bekijk de instructievideo, om de procedure te zien.
33. Kan de ATTO gemakkelijk in en uit een auto geladen worden?
Enkele seconden volstaan om de ATTO in twee delen te splitsen, die gemakkelijk op te tillen zijn. Als u op uw bestemming aankomt, volstaat het om de twee delen samen te voegen. Bekijk de instructievideo, om de procedure te zien.
34. Hoeveel tijd is er nodig om de ATTO dicht of open te vouwen?
De ATTO kan open- of dichtgevouwen worden in niet meer dan 10 seconden. Bekijk de instructievideo om te zien hoe deze open- of dichtgevouwen wordt.
35. Kan ik mijn ATTO monteren in de regen?
Alleen om uit de regen te komen! ATTO werd ontwikkeld om te gebruiken bij droog weer, voor de beste prestaties en voor de veiligheid.
36. Mag een persoon zonder handicap ook een ATTO besturen?
Niet echt. In de meeste landen mogen de scootmobiels enkel in de volgende omstandigheden bestuurd worden door een persoon zonder handicap:
37. Wat is het maximaal toegewezen gewicht van de ATTO?
Het maximale gebruiksgewicht voor ons huidige model is 100 Kg.
38. Zijn er geneesmiddelen die het besturen van een ATTO zouden verhinderen?
Als u regelmatig geneesmiddelen inneemt die u slaperig maken, zou u moeten overwegen of het al dan niet veilig is om een scootmobiel te besturen. Als u twijfelt, raadpleeg dan uw arts. U zou zeker geen scootmobiel mogen gebruiken als u onder invloed bent van alcohol of medicinale marihuana.
39. Moet ik een opleiding volgens alvorens ik een ATTO kan besturen?
ATTO is heel gemakkelijk te gebruiken. Hiervoor zijn geen bijzondere vaardigheden vereist, en het gebruik is snel aan te leren. Uw concessiehouder zal het gebruik demonstreren en u helpen om het aan te leren; u kunt ook naar de instructievideo kijken, als u dat wenst. Als u voor het eerst een mobiliteitsvoertuig gebruikt, of als het al enige tijd geleden is dat u dat nog gedaan hebt, raden wij u ten stelligste aan om na te gaan of u het voertuig correct en in alle veiligheid kunt besturen en controleren, vooral op onregelmatige oppervlakken.
40. Kan de batterij afzonderlijk vervangen worden?
Ja, u kunt de batterij vervangen, zowel aan boord als buitenboord. Het is gemakkelijk om de batterij te verwijderen en opnieuw te installeren. Bekijk de instructievideo, om te zien hoe het werkt.
43. Wat zijn de minimale vereisten die aanbevolen worden voor de gebruikers?
De potentiële gebruikers zouden het volgende moeten evalueren:
De potentiële gebruikers zouden ook in staat moeten zijn om een afstand in te schatten, obstakels en gevaren te herkennen, en in staat moeten zijn om voetgangers en andere voertuigen duidelijk en gemakkelijk te zien.
Het raadplegen van een gezondheidsprofessional wordt aanbevolen.
44. Voor wie is de ATTO bedoeld?
De ATTO is bestemd voor personen die gewond zijn, die een fysieke handicap of een mentale aandoening hebben die hen verhindert om lange afstanden te lopen.